Encefalul

Encefalul face parte din sistemul nervos central, alături de măduva spinării, și este compus din următoarele structuri: 

Toate aceste componente ale encefalului au funcții diferite, dar se coordonează între ele pentru a permite interacțiunea noastră cu lumea înconjurătoare.

Întreaga noastră activitate conștientă și inconștientă este guvernată de către encefal. Aceasta este structura care ne permite să interacționăm cu lumea din jurul nostru, să o înțelegem, să ne delecteze simțurile, ne permite să simțim, să ne facem amintiri sau să uităm, să raționalizăm și să reacționăm pe măsură. 

Asemenea universului în care trăim, creierul uman este o vastă rețea de o complexitate pe care nu am elucidat-o pe deplin și care aparent funcționează după legi proprii pe care prea puțin suntem în stare să le influențăm.
Până și cei mai iluștrii oameni de știință și-ar dori un manual de utilizare al acestui organ. Însă nu trebuie să vă descurajați, acesta este dotat cu instincte de supraviețuire și o capacitate imensă de a învăța. Testați-o pe propria piele parcurgand lucrările noastre de mai jos!

Iată un scurt fragment din textul pe care îl vei găsi accesând acest material:

Mezencefalul

Mezencefalul este etajul superior al trunchiului cerebral, situat imediat dedesubtul diencefalului.

Mezencefalul face legătura cu ariile motorii ale scoarței cerebrale prin pedunculii cerebrali și este implicat în coordonarea unor reflexe de orientare și simțuri. Mezencefalul prezintă o ...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in