Sistemul nervos central (SNC)

Sistemul nervos central (SNC) și componentele sale constituie subiecte importante de Anatomie, pe care în mod sigur le veți întâlni la examenul de Bacalaureat sau vor fi solicitate sub forma unui referat la orele de Biologie. În paginile noastre despre sistemul nervos central vă oferim o privire de ansablu asupra compartimentelor sale majore, cum sunt măduva spinării și encefalul, aceste elemente vă vor ajuta să realizați un referat de cea mai bună calitate.

Apoi vă descriem fiecare componentă în parte pe larg, pentru a înțelege rolurile complexe ale acestor elemente: substanța albă și substanța neagră de la nivelul măduvei spinării împreună cu funcțiile măduvei spinării, precum și componentele encefalului: trunchiul cerebral, diencefalul și emisferele cerebrale. Toate aceste noțiuni despre sistemul nervos central (SNC) sunt explicate în detaliu în paginile ce urmează și sunt esențiale pentru material de la Bac sau pentru situația în care vă este solicitat un referat pe tema sistemului nervos central.

SNC (sistemul nervos central) primește și analizează informația senzorială primită de la receptorii periferici pe calea nervilor spinali sau cranieni și trimite răspunsuri către musculatură sau către glande. Tot la nivelul sistemului nervos central este sediul gândirii, a emoțiilor, a învățării și al memoriei.

Sistemul nervos central (SNC), pe secțiune, prezintă 2 porțiuni:

  1. substanța cenușie
  • localizată în interior în cadrul măduvei spinării,
  • în cazul encefalului este localizată atât la exterior sub forma scoarței cerebrale, cât și la interior...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in