Tipuri de contracții, secusa musculară și contracțiile fuzionate

Accesați pagina de mai jos pentru informații despre tipurile de contracție: izometrică, izotonică și auxotonică și caracteristicile contracției simple sau secusei musculare. Am inclus și informații despre contracțiile fuzionate sau tetanosul complet și incomplet și despre tonusul muscular, care credem că vă vor prinde bine. Diferențele dintre contracția izometrică, cea izotonică și contracția auxotonică au fost regăsite printre întrebările din anii precedenți la Bacalaureat.

Pe lângă subiectele despre contracția izometrică, sau contracția auxotonică, s-au strecurat și întrebări despre tetanosul muscular și tonusul muscular.

Citește materialul și vei găsi toate informațiile utile despre tipuri de contracții, secusa musculară și contracțiile fuzionate.

Mușchii striați - tipuri de contracții

A. Contracție izometrică

Contrația izometrică este caracterizată prin modificarea tensiunii mușchiului, fără a afecta lungimea acestuia, care rămâne constantă. Acest tip de contracție nu realizează lucru mecanic, dar are rol de a produce căldură.

B. Contracție izotonică

Aceasta este caracterizată prin modificarea lungimii mușchiului, dar fără a afecta tensiunea acestuia, care rămâne constantă. Acest tip de contracție realizează lucrul mecanic și produce mișcarea, fără producere de căldură.

C. Contracție auxotonică

Contracția auxotonică este caracterizată prin modificarea lungimii mușchiului, dar și a tensiunii acestuia.


© OpenStax College, Anatomy & Physiology. OpenStax CNX. May 27, 2015 - tipuri de contracții 

În mod normal, în mușchiul scheletic cele trei tipuri de contracție al...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in