Distrofiile musculare

Vrei să afli ce sunt distrofiile muscalere? Citește acest material unde vei găsi toate informațiile necesare unei mai bune înțelegeri a acestor afecțiuni.

Ce sunt distrofiile musculare?

Distrofiile musculare sunt un grup de afecțiuni ale sistemului muscular greu de înțeles. În acest scop, mai jos v-am oferit explicațiile despre ce înseamnă distrofia musculară, care sunt cauzele și manifestările ei și eficiența tratamentului pentru distrofia musculară.

Distrofiile musculare sunt un grup de afecțiuni neuro-musculare ereditare care se manifestă prin atrofii ale fibrelor musculare și prin urmare, deficit motor. Debutează în primii ani de viață până în 20 de ani.

Sunt determinate de absența sau defectul unei proteine care intră în structura sarcolemei, numită distrofină. Efectul este generarea unor întreruperi la nivelul sarcolemei prin care intră calciu în exces și determină blocarea mușchiului în contracție. Contracția prelungită va duce la epuizarea mușchiului și necroza cu atrofierea acestuia. 

Manifestări

În urma proceselor descrise mai sus se produc retracții tendinoase și înlocuirea țesutului muscular normal cu țesut cicatricial sclero-adipos care poate da aspectul de falsă hipertrofie. 

Astfel, se pot obser...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in