Sistemul muscular

Dacă trebuie să înveți sistemul muscular dar te sperie ce vezi când deschizi manualul de biologie, ai venit în locul potrivit. În acest capitol o sa încercăm să simplificăm procesul de învățare, prin intermediul explicațiilor și a pozelor. Citește acum cele mai importante noțiuni ale sistemului muscular pentru a-ți asigura pregătirea cea mai bună pentru realizarea unui referat pe tema sistemului muscular sau pentru Bacalaureat.

Capitolul despre sistemul muscular, conține următoarele teme:

  • Grupele de mușchi ale corpului uman. Puteți învăța cu ușurință localizarea lor pe imagini însoțite de explicațiile profesorilor noștri.
  • Contracția musculară și fiziologia mușchilor: mușchiul neted, mușchi cardiac, mușchiul striat și mecanismul contracției, tipuri de contracții, manifestările contracției și sursele de energie ale mușchiului. Și în această secțiune vei putea înțelege mai bine noțiunile cu ajutorul imaginilor.
  • Boli ale sistemului muscular: întinderea și ruptura musculară, oboseala și forța musculară sau febra musculară, distrofiile musculare. Dacă vrei să afli mai multe despre întinderea și ruptura musculară, oboseala și forța musculară sau distrofiile musculare atunci citește această pagină.

Capitolul despre sistemul muscular din manualul nostru de anatomie este construit în jurul imaginilor anatomice care descriu exact poziția fiecărui mușchi, pentru ca ție să îți fie mai ușor să înțelegi localizarea, forma și raporturile fiecărui mușchi cu structurile din jur.

Spor la învățat! :)

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in