Rinichii și căile urinare

Profesorii noștri s-au gândit să creeze un material care să conțină minimum de informații de care ai nevoie pentru a cunoaște și înțelege sistemul excretor la om. În acest scop, pe lângă noțiunile teoretice, ți-am atașat imagini care descriu:

  • rinichii cu localizarea și anatomia lor, până la nivelul bazinetului;
  • căile urinare: uretere, vezica urinară, uretra.

Sperăm să îți folosească materialele noastre schematice, care organizează pe scurt informația de care ai nevoie, precum și imaginile și explicațiile care sunt menite să te ajute să înțelegeți noțiunile despre rinichi și să ți se întipărească ușor în minte.

Ține cont de faptul că structurile sistemului excretor sunt printre cele mai comune subiecte de Bacalaureat la Anatomie din toți anii, deci pregătește-te bine la acest capitol citind informațiile noastre despre rinichi!

Rinchii și căile urinare formează aparatul excretor. Rinichii sunt organe pereche și se localizează în zona lombară, înapoia peritoneului, de o parte și de alta a coloanei vertebrale.

Componenta morfo-funcțională a rinichiului este nefronul. Nefronul este alcătuit din glomerulul renal, capsula Bowman și tubul urinifer. Fiecare rinichi uman conține aproximativ un milion de nefroni. Aceștia nu au capacitate ....

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in