Functiile sistemului excretor

În acest capitol despre funcțiile sistemului excretor profesorii noștri au căutat să includă toate informațiile prevăzute în programa școlară despre sistemul excretor și funcțiile sale. Am adăugat explicații, imagini și definiții, totul pentru a-ți face experiența de învățare cât mai ușoară.

Învățând cu noi cele mai importante noțiuni despre fiziologia sistemului excretor vei putea ajunge să înțelegi și să stăpânești materia de Biologie (anatomie) și să obții note foarte bune.

În acest capitol vei găsi informații despre:

Sperăm să îți facă plăcere să înveți alături de noi!

Iată un scurt fragment din textul pe care îl vei găsi accesând acest material:

Secreția tubulară 

Constă în trecerea unor substanțe aflate în exces sau toxice organismului, din capilare în tubii uriniferi. Acest proces completează funcția de eliminare, realizată parțial prin filtrare, și participă la reglarea concentrațiilor unor constituenți plasmaticii (creatinină, acid uric, potasiu). 
Ionii de hidrogen se secretă în mare parte la nivelul tubului contort proximal, dar și la nivelul tubului distal prin intermediul aldosteronului care determină secreția ionilor de hidrogen și potasiu și reabsorbția ionilor de sodiu. Secreția de protoni este esențială pentru reglarea echilibrului acido-bazic.
Secreția de ...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in