Boala Basedow-Graves

Boala Graves-Basedow este una din afecțiunile cele mai frecvente ale glandei tiroide. Efectele bolii Basedow-Graves se pot resimți în tot organimsul, producând bolnavilor semne și simptome extrem de variate. Află cum se produce boala Basedow-Graves, care sunt factorii favorizanți ai acesteia și manifestările diverse despre care am vorbit, precum și câteva opțiuni de tratament. 

Această lucrare scoate în evidență importanța cunoașterii afecțiunilor hormonale, dar mai mult decât atât, pune accent pe rolul și puterea hormonilor asupra corpului uman precum și a preciziei sistemului imunitar a carui mică greșeală poate altera drastic starea întregului organism. 

Definiție

Boala Basedow-Graves o boală tiroidiană autoimună, care determină hiperfuncție tiroidiană (hipertiroidism). Prin boală autoimună se înțelege o afecțiune în care organismul produce anticorpi împotriva propriilor structuri, care sunt confundate cu cele străine și generează astfel autoanticorpii menționați anterior. Autoanticorpii se vor lega de receptorii pentru TSH de la nivel tiroidian și vor stimula activitatea acesteia ducând la hiperproducție de hormoni tiroidieni. Deci acești autoanticorpi au același efect stimulator asupra glandei tiroide ca și TSH-ul.

Cauzele bolii Basedow-Graves

Nu se cunoaște cu exactitate cauza bolii Basedow-Graves, ci se consideră că intervin mai mulți factori care pot duce la ap...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in