Pancreasul endocrin

Această lucrare acoperă partea endocrină a pancreasului și vine să o completeze pe cea de la capitolul de sistem digestiv, în care am discutat partea exocrină a pancreasului. Aici învățați despre localizarea pancreasului și despre structura sa particulară, care îi permite să funcționeze ca o glandă mixtă. Aceste elemente sunt foarte utile dacă realizați un referat cu tema pancrasului, precum și pentru orice test sau examen în care există întrebări pe această temă. Puteți citi mai jos și cum acționează insulina și glucagonul în reglarea glicemiei, care este de altfel, cea mai importantă acțiune a pancreasului endocrin.

Citiți acest material dacă vă este solicitat un referat despre pancreasul endocrin sau dacă doriți să obțineți rezultate mai bune la evaluările școlare.

Pancreasul este un organ parenchimatos, situat in cavitatea abdominală înapoia stomacului. Funcționează ca o glandă mixtă, iar cele două funcții pe care le îndeplinește sunt cruciale pentru organism: 

  1. cea digestivă: prin enzimele pe care le sintetizează și care definitivează procesele de digestie a amidonului, proteinelor și trigliceridelor la...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in