Hepatita

Ai nevoie de informații relevante despre hepatită pentru un referat de calitate?

Hepatita este o afecțiune foarte răspândită care este îngrijorătoare datorită formelor în care evoluează și mai ales pentru că nu este detectată corespunzător. De aceea este important să înțelegeți aceste informații despre hepatită pentru a știi cum se dobândește, cum se manifestă, care sunt particularitățile virusurilor hepatice A, B, C și D, cum se tratează, dar mai ales cum se previne și cum se transmite hepatita.

Citește acest material dacă ai de făcut un referat despre hepatită, pentru a putea obține rezultate mai bune la școală sau pentru propria ta cultură generală.

Hepatita reprezintă una din cele mai răspândite afecțiuni în întreaga lume, fiind estimate sute de milioane de persoane infectate. Numai hepatitele induse de virusurile B și C, cauzează peste 1 milion de decese anual, conform statisticilor OMS.

Hepatita este definită ca o afecțiune inflamatorie a ficatului, care evoluează minim 6 luni, cu procese de necroză și fibroză ale parenchimului, ce vor duce la insuficiența funcțională hepatică și stadiul terminal de ciroză hepatică. Ciroza este ireversibilă și nu rareori asociază în evoluție cancerul hepatic.

Cauzele hepatitei

Cea mai frecventă cauză de hepatită este fără indoială infecția cu virusur...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in