Cariile dentare

Cu siguranță ai auzit de multe ori despre carii dentare și te-ai întrebat care este cauza cariilor dentare. Citește materialul despre carii dentare și vei înțelege cum poți să previi apariția cariilor.

Caria dentară se numără printre cele mai frecvente afecțiuni de la acest capitol și, accesând informațiile de pe această pagină, veți afla care este structura dintelui, ce este placa bacteriană, unde se formează cariile dentare și de ce, precum și care sunt complicațiile, tratamentul și metodele de prevenție ale cariilor dentare. Placa bacteriană care se lipește cu predilecție pe dinții mai puțin accesibili periajului este cea mai favorabilă condiție pentru dezvoltarea cariilor. Dar ce este placa bacteriană și cum poate fi ea îndepărtată? Citiți totul despre placa bacteriană și cariile dentare în lucrarea de mai jos.

Cariile dentare - definiție, alcătuire, simptome și prevenție

Pentru a înțelege mai bine această afecțiune dentară, vă prezentăm mai întâi, pe scurt anatomia dintelui:
Dintele este alcătuit două mari părți, unirea dintre aceste părți fiind demarcată de un colet:

  • coroana dentară, care reprezintă porțiunea dentară care se vede cu ochiul liber și reprezintă punctul de plecare al cariilor dentare.
  • rădăcina dentară, care nu este vizibilă, întrucât este acoperită de gingie, prin ea dintele implantându-se în osul maxilar.

Dintele este alcătuit din mai multe ...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in