Stomacul și digestia gastrică

Ai de făcut un referat despre stomac și digestia gastrică? Ai nevoie de informații și imagini ale stomacului? Atunci citește materialul nostru despre stomac și digestia gastrică pentru a obține rezultate mai bune la școală.

Află accesând această pagină care sunt procesele digestiei gastrice care duc la formarea chimului gastric. Află care sunt efectele pepsinei, acidului clorhidric gastric și pe scurt informații despre gastrină și lipaza gastrică. Acidul clorhidric este componenta specifică digestiei gastrice, acționând ca o barieră pentru microbi la acest nivel.

Sucul gastric mai conține și alte enzime care continuă procesul de digestie gastrică, evacuând în final conținutul în duoden. Am atașat imagini ale stomacului și tabele ale activităților digestice care să vă ajute să înțelegeți mai bine digestia gastrică.

Stomacul este o dilatare în forma literei J a tractului GI. El se regăsește inferior față de diafragm în cavitatea abdominală. Stomacul conectează esofagul de duoden, prima parte a intestinului subțire. Conexiunea dintre stomac și esofag este mediată de orificiul cardia, iar conexiunea între stomac și duoden este mediată de pilor. Marginea medială și concavă a stomacului este...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in