Digestia bucală

Noțiuni generale

Aici găsiți informații despre cum se desfășoară procesul de digestie bucală prin: digestie mecanică, adică de masticație și digestie chimică, prin intermediul amilazei salivare și lipazei linguale. Procesul de digestie începe încă de la nivelul cavității orale prin digestia bucală. Pe lângă procesele de digestie mecanică, există și enzime ca amilaza și lipaza salivară care încep procesul de digestie chimică la acest nivel.

Accesează acest subcapitol pentru a vedea modul în care lucrează toate componentele cavității bucale pentru a duce la bun sfârșit prima, și cea mai placută parte a digestiei.

Digestia bucală este doar primul proces într-un lung șir de procese digestive, toate desfășurându-se după aceeași structură: digestie mecanică și digestie chimică. Puteți învăța despre toate acestea în acest subcapitol (digestia bucală) al sistemului digestiv.

Digestia mecanică

Digestia mecanică în cavitatea bucală rezultă din masticație. În timpul masticației mâncarea este manipulată de limbă, zdrobită de dinți și mixată cu salivă. Toate acestea au ca rezultat o masă de alimente, moale, flexibilă, ușoară de înghițit, această masă purtând denumirea de bolus alimentar.

Digestia chimică

Moleculele alimentare încep procesul de dizolvare în apa din salivă, o a...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in