Faringita

Faringita reprezintă o inflamație a faringelui, care de multe ori implică și inflamația structurilor din jur: amigdalele și laringele. Aflați accesând această pagină care sunt simptomele faringitei și care este tratamentul corect al faringitei. Vă prezentăm și câteva aspecte importante anatomice ale faringelui, împreună cu informații despre inelul lui Waldeyer. 

Acest material te poate ajuta dacă trebuie să realizezi un referat despre faringită. Citește acum pagina noastră și vei avea o bază solidă pentru referatul despre faringită, precum și niște cunoștințe care te vor putea ajuta data viitoare când vei simți că ai „rosu în gât”.

Anatomia faringelui și a amigdalelor

Faringele este un segment comun atât pentru aer cât și pentru mâncare, cu laringele realizând calea aeriană, iar cu esofagul calea digestivă. După cum știți, faringele prezintă 3 porțiuni, care de fapt se află una în continuarea celeilalte, constituind un conduct:

  1. nazofaringele - situat posterior de cavitatea nazală, cu care comunică direct. La acest nivel, pe pereții laterali se deschide trompa lui Eustachio.
  2. orofaringele - situat înapoia cavității bucale, cu care comunică larg. La intersecția acestor două segmente se regăsesc amigdalele palatine și lueta.
  3. laringofaringele - situat superior de esofag și laringe, cu care iarăși comunică deschis.

Prezintă ca particularitate un inel limfati...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in