Patologia și igiena sistemului digestiv

Patologia sistemului digestiv cuprinde numeroase afecțiuni, care din păcate sunt frecvente la noi în țară și care derivă în special din lipsa cunoașterii unor norme de igienă a sistemului digestiv. Majoritatea acestor afecțiuni ar putea fi evitate dacă s-ar practica o alimentație echilibrată, care pune accent atât pe cantitatea alimentelor cât și pe calitatea lor.

Aici găsiți explicate principalele afecțiuni ale sistemului digestiv împreună cu manifestările, cauzele și tratamentul lor. Urmăriți lista de mai jos și alegeți patologia care vă interesează. 

Profesorii noștri s-au străduit să vă includă în listă mai multe afecțiuni decât vă sunt specificate în manual, dar care sunt foarte frecvente în țara noastră și pe care le veți putea aborda cu ușurință și la Bacalaureat, dacă va fi cazul.

Să știți modalitățile de digestie ale diferitelor categorii alimentare, să cunoașteți felul în care se desfășoară digestia proteinelor, a lipidelor și a glucidelor vă poate fi de folos atât la clasă cât și în viață. Familiarizarea cu aceste noțiuni vă poate ajuta să vă creșteți notele și vă va îmbogăți cultura generală în același timp.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in