Sistemul limfatic

Sistemul limfatic este compus atât dintr-un sistem circulator de vase prin care limfa drenează toate organele și țesuturile organismului, cât și din organe și țesuturi specializate în îndeplinirea unor funcții imune. Aceste organe și structuri specializate ale sistemului limfatic sunt:

  • organele limfoide primare: măduva hematogenă și timusul,
  • organele limfoide secundare: splina, amigdalele, plăcile Peyer, nodulii limfatici situați pe traiectul vaselor limfatice

Aveți incluse imagini și scheme în care sunt reprezentate organele sistemului limfatic, pentru a înțelege structura, funcția și localizarea acestora în corp.

Citiți această scurtă lucrare despre țesuturi și organe limfoide pentru a înțelege legătura dintre sistemul limfatic și sistemul imun și pentru a vedea ce funcție ocupă măduva osoasă hematogenă, splina, timusul și ganglionii limfatici în asigurarea imunității.

Sistemul limfatic este compus din vasele limfatice prin care circulă limfa, țesuturile și organele limfoide.
Organele limfoide sunt clasificate în două grupuri, după funcția pe care o îndeplinesc:

  1. Organe limfoide primare - în care celulele stem se divid și devin imunocompetente (prezintă capacitatea de a răspunde imun). Organele limfatice primare sunt: măduva hematogenă (în oasele late și în epifizele oaselor ...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in