Patologia sistemului circulator

Atunci când disutăm despre patologia sistemului circular avem două teme pentru care este solicitată realizarea de referate sunt anemia și leucemiile.

Ca afecțiuni ale sistemului circulator, am ales să vorbim despre anemie și leucemii.

În ceea ce privește anemia, vom începe prin a vă explica ce este anemia și care sunt cauzele anemiei. După ce înțelegeți mecanismele prin care se produce o anemie, ne vom concentra pe anemia feriprivă, care este cea mai comună anemie a omului. Anemia feriprivă este produsă prin carența fierului din alimente și fiin atât de frecventă, este important să știți care sunt semnele și simptomele anemiei feriprive și care sunt alimentele bogate în fier.

Leucemiile pot fi împărțite după diverse criterii, fie în leucemii mieloide sau limfoide, fie în leucemii acute sau cronice. Leucemiile presupun proliferarea necontrolată a anumitor elemente sangvine care în plus își pierd și funcția pe care o îndeplinesc în mod normal. În cazul leucemiei limfatice este vorba de limfocite, în cazul leucemiei mieloide este vorba de toate celulele care sunt derivate din celula mieloidă: trombocite, eritrocite și următoarele tipuri de leucocite: monocite, bazofile, eozinofile, monocite. Este foarte important să rețineți că în cazul leucemiilor, deși sunt prezente un număr mult mai mare de elemente sangvine, ele nu sunt mature și nu își pot exercita funcțiile pe care le îndeplinesc în mod normal. Deci modificările patologice la nivelul organismului corespund blocării funcțiilor specifice ale elementelor sangvine incriminate.

Ca afecțiuni ale sistemului circulator vom scrie pentru voi despre două grupuri mari de afecțiuni: anemiile și leucemiile. 
Chiar dacă sunt mai multe tipuri de anemii, ...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in