Substanțe antimicrobiene

Pofesorii noștri au adăugat aici niște informații suplimentare care să vă ajute să înțelegeți sistemul imun înnăscut și multiplele sale mecanisme de apărare, în special substanțele antimicrobiene pe care le poseda organismul uman,ce pot fi considerate „antibiotice” produse de organismul nostru. Pe langa aceste „antibiotice”, organismul are și alte metode creative și eficiente de a ne apăra, precum interferonii și proteine ce leagă fierul. Pe lângă acestea vă explicăm pe scurt și modul de acțiune al complementului, unul din cele mai vechi și eficiente sisteme ale imunității.

Dacă am reușit să va trezim curiozitatea cu complexitatea și ingeniozitatea corpului uman, vă invităm să citiți această pagină și să descoperiți „capcanele” și „alarmele” folosite de sistemul imunitar pentru a ne apăra cu orice preț.

A doua linie de apărare a organismului - mecanisme interne

Când barierele fizice și chimice ale pielii, și a membranelor mucoase sunt depășite de patogeni, mai departe lupta este continuată prin acțiunea moleculelor de chemotaxie celulară, secreția de citokine, citotoxicitate, activitățile celulelor dendritice și NK (natural killer), fagocite, inflamație și febră. 
Există patru mari tipuri de substanțe antimicrobiene care descurajează creșterea microbiană: interferon, complementul, proteine ce leagă fierul și proteine antimicrobiene. 

  1. Limfoc
...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in