Inflamația și febra

Această pagină este foarte utilă pentru înțelegerea procesului de inflamație. Procesele inflamatorii se pot dezvolta la nivelul oricărui organ sau țesut, deci e lesne de înțeles că veți găsi inflamații la toate capitolele de Anatomie și Fiziologie pe care le veți studia. Spre exemplu: meningita, conjunctivita, gastrita, hepatita, bronșita, pielonefrita, toate sunt inflamații pe care le veți găsi la secțiunea de patologie din manualele voastre. Înțelegând principiile generale ale inflamației le veți putea aplica pentru fiecare patologie în parte, și veți acoperi ușor secțiunea de afecțiuni de la fiecare capitol din manual. 

Accesează această pagină și află cum se formează inflamația, care este rolul ei și de ce zonele inflamate par să doară mai tare decât procesul care a provocat inflamația în sine.

Inflamația este răspunsul pe care îl generează sistemul imun când organismul este supus unei leziuni, infecții, sau unei alergii. Se materializează prin creșterea fluxului sangvin și migrarea leucocitelor la locul agresiunii, precum și eliberarea de toxine chimice de către macrofage cu scopul de a înlătura agentul patogen. Scopul inflamației este apărarea organismului de orice fel de agresiune și de repararea țesuturilor afectate.
Cele 5 semne cardinale ale inflației sunt:

  1. eritem,...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in