Regulile transfuziei

Aceasta este pagina despre transfuzie de sânge, în care vă prezentăm regulile de compatibilitate în transfuzii de sânge. Acest subiect este deosebit de important pentru voi, întrucât la Bacalaureatul la Anatomie și Fiziologie, Genetică și Ecologie există șanse foarte mari să primiți o problemă de compatibilitate de grupă sangvină, sau Rh. Tot în această lucrare este prezentat modul de identificare a grupei de sânge, un proces cu care unii dintre voi s-ar putea să fie familiarizați dacă au fost vreodată să primească sau să doneze sânge. Unul din referatele solicitate cu regularitate de către profesorii este despre transfuzia de sânge.

Pentru a înțelege problemele de la Bacalaureat, profesorii noștri au încercat să vă explice cât mai simplu și ușor transfuzia de sânge și regulile după care se efectuează aceasta și vă invităm să citiți mai departe toate lucrările de la capitolul nostru de sistem circulator pentru a stăpânii această parte din materie.

În ciuda diferențelor de antigene eritrocitare regăsite în sistemele de grupuri sangvine, sângele rămâne unul dintre cele mai ușor transfuzabile componente tisulare, aceste transfuzii salvând viața a mii de oameni anual.

O transfuzie este transferul fie a sângelui complet sau doar a componentelor sale (eritrocite sau doar plasmă sangvină), fie în circulația sangvină fie direct în măduva hematogenă.
Se apelează deseori la o transfuzie pentru a ...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in