Anemia

Aceasta este pagina dedicată anemiei. Aici puteți afla ce înseamnă o anemie, cum se produce ea și ce modificări generează la nivelul organismului. Dintre anemii, vă detaliem doar anemia feriprivă și vă prezentăm câteva semne și simptome precum și câteva alimente ce servesc în tratamentul anemiei feriprive. Anemia feriprivă este una din afecțiunile mai simple ale sistemului circulator, pe care o puteți învăța și pentru orele de Biologie și pentru examenul de Bacalaureat.

Citiți această lucrare pentru a putea recunoaște și pentru a putea evita anemia feriprivă, atât la voi, cât și la prietenii voștri.

Definiție 

Anemia poate fi definită ca o scădere a masei eritrocitelor circulante și este identificată după următorii parametrii: hemoglobină scăzută, scăderea hematocritului (adică proporția sau volumul de sânge ocupat de hematii, exprimat în procente) și în unele cazuri chiar scăderea numărului de eritrocite din sânge.
Există numeroase mecanisme prin care se poate produce o anemie, dar indiferent de cauză, anemia, prin scăderea hemoglobinei, are ca rezultat scăderea cantității de oxigen transportată la țesuturi, generând hipoxie.
Anemiile sunt generate:

  • fie prin pierderea sau distrucția eritrocitelor, cum se întamplă în hemoragii, boli autoimune
  • fie printr-o producție insuficientă sau incorectă a eritrocitelor sau hemoglobinei, cum se întâmplă în caz
...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in