Automatismul cardiac

Ai de făcut un referat despre automatismul cardiac și ai nevoie de informații? Atunci citește materialul nostru care te va ajuta la realizarea referatului despre automatism cardiac.

Această este pagina despre automatismul cardiac, la care profesorii noștri au adăugat imagini și explicații suficiente pentru a vă ajută să înțelegeți:

  • care sunt structurile care inițiază și conduc impulsurile electrice, participând în automatismul cardiac: nodul sinoatrial, atrio-ventricular și rețeaua His - Purkinje
  • cine dictează ritmul cardiac (al bătăilor inimii).

Am inclus și care este rolul sistemelor nervoase vegetative simpatic și parasimpatic în influențarea automatismului cardiac. Citește acum aceste informații utile despre automatismul cardiac care vă vor ajuta să obțineți notele dorite la testele de la Biologie sau să faceți referate de nota 10.

Automatismul cardiac reprezintă capacitatea miocardului de a genera impulsuri (potențiale de acțiune) independent de influențe extrinseci de natură nervoasă, vegetativă sau umorală. Prin intermediul acestor impulsuri inima se autostimulează, deoarece ea își produce singură impulsul care apoi va fi condus și va determina apariția contracției. Aceste impulsuri, fiind produse ritmic, determină contracția ritmică a inimii.

Datorită acestei proprietăți, inima (atâta timp cât îi sunt asigurate nevoile nutriționale) este capabilă...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in