Hipertensiunea arterială

Informațiile de aici vă pot fi utile atât la realizarea unui referat despre hipertensiunea arterială, la teste cât și în pregătirea pentru Bacalaureat.

În această lurare descriem una din cele mai frecvente afecțiuni ale sistemului cardiovascular la noi în țară și nu numai: hipertensiunea arterială. Începem prin a explica ce este tensiunea arterială, cum se măsoară ea, ce cauze sau mai bine zis factori de risc prezintă hipertensiunea arterială, cum să identificați simptomele hipertensiunii arteriale (care nu sunt prezente mereu) și pe scurt vă precizăm cum se poate complica această afecțiune și cum se tratează hipertensiunea arterială.

Dacă trebuie să realizezi un referat despre hipertensiunea arterială sau dacă te pregătești pentru Bac-ul la Anatomie atunci acest material îți poate oferit toate informațiile de care ai nevoie.

Tensiunea arterială (TA) reprezintă presiunea pe care o exercită coloana de sânge asupra arterelor. Aceasta are două componente:

  • tensiunea sistolică (presiune arterială maximă) - este presiunea exercitată de către sânge asupra arterelor, produsă în timpul sistolei, prin contracția ventricolului stâng (VS);
  • tensiunea diastolică (presiunea arterială minimă)...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in