Infarctul miocardic

Temutul infarct miocardic acut (IMA) este una din formele de ischemie pe care o studiați la Biologie în clasa a XI-a. Infarctul miocardic face parte din categoria cardiopatiilor ischemice, adică a afecțiunilor cordului de natură ischemică. Cel mai frecvent, infarctul miocardic acut este generat de o placă de aterom instalată pe arterele coronare sau ramurile acestora, care blochează în totalitate fluxul de sânge într-un teritoriu al cordului, cauzând moartea celulelor miocardice din teritoriul respectiv.

Poate fi greu de înțeles, dar tocmai de aceea profesorii noștri v-au prezentat în această lucrare care te vă poate ajuta la realizarea unui referat, pe înțelesul tuturor: definiția infarctului miocardic, manifestările acestuia și câteva metode de prevenție. Prevenția ocupă un loc aparte în cadrul bolilor cardiovasculare, deoarece în cazul acestora, prevenția este tot timpul de preferat în locul tratării infarctului miocardic acut.

Definiție

Infarctul miocardic este o formă de cardiopatie ischemică în care lipsa oxigenului este atât de gravă încât determină moartea celulelor miocardice și necroza țesutului din teritoriul deservit de vasul afectat. Aceste modificări sunt ireversibile, IMA (infarctul miocardic acut) fiind o urgență medicală majoră care pune în pericol viața pacientului.

Cauzele infarctului miocardic acut

Cauza infarctului miocardic acut ( IMA ) este adesea o...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in