Cardiopatia ischemică

Cardiopatia ischemică (CI) face parte din afecțiunile pe care trebuie să le stăpâniți de la subcapitolul patologiei cardiovasculare. Această cardiopatie ischemică are la bază, de cele mai multe ori, dezvoltarea unei plăci de aterom pe o arteră coronară, sau pe una sau mai multe dintre ramurile acestora. În funcție de gradul de obstrucție al vasului, cardiopatia ischemică îmbracă mai multe forme și prezintă manifestări diverse: de la o durere ușoară în piept (angina pectorală) la temutul infarct miocardic. 

Profesorii noștri v-au explicat toate procesele care stau la baza ischemiei și au enumerat câteva semne și simptome, metode de tratament și prevenție ale cardiopatiei ichemice, care trebuie știute pentru a dobândi o înțelegere completă a acestei afecțiuni.

Ce e cardiopatia ischemică?

Ischemia presupune scăderea sau oprirea fluxului de sânge într-un anumit teritoriu arterial, care atrage automat după sine scăderea aportului de oxigen (O2) sub necesarul țesuturilor din acel teritoriu.

Cardiopatiile ischemice (bolile coronariene ischemice) sunt un grup de boli ale inimii care au în comun scăderea aportului de oxigen la nivelul țesuturilor cordului, în special la nivelul miocardului, care este țesutul ce efectuează, de fapt, efortul contracției. În continaure, vă amintim următoarele noțiuni despre irigația inimii și necesarul crescut de oxigen al acestui organ, pentru a înțeleg...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in