Patologiile analizatorului vizual

În această lucrare vom arunca o privire asupra patologiei analizatorului vizual, luând în considerare trei afecțiuni specifice: conjunctivita, glaucomul și cataracta.

Conjunctivita este o afecțiune a analizatorului vizual, iar cunoașterea ei vă poate prinde bine atât la orele de Biologie cât și la Bacalaureat. În funcție de cauza bacteriană, virală, iritativă sau alergică, conjunctivita se prezintă diferit, în moduri caracteristice cauzelor generatoare. În această lucrare găsiți atât definiția conjunctivitei, câteva noțiuni anatomice despre conjunctivă, cauze și manifestări, precum și scurte noțiuni de igienă și tratament.

Glacomul este o afecțiune periculoasă, manifestată prin creșterea tensiunii intraoculare, care duce în final la cecitate (orbire) prin distrugerea filetelor nervoase ale nervului optic. Pentru a înțelege această boală, este important să înțelegeți mai întâi cum se produce ea, care sunt cauzele, simptomele și eventual câteva opțiuni de tratament.  Această lucrare vă poate orienta ușor prin toate acestea, iar voi puteți învăța cu ușurință un subiect în plus pentru orele de Biologie, respectiv pentru examenul de Bacalaureat.

Cataractă este o afecțiune care provoacă pierderea vederii prin opacizarea cristalinului. Vă vom prezenta de câte tipuri este cataracta și care sunt simptomele cataractei. De reținut este și că această afecțiune a cristalinului are un tratament chirurgical: implantul de cristalin artificial, cu rata maximă de succes. Folosiți aceste informații despre cataractă pentru a vă acoperi secțiunea de patologie a analizatorului vizual atât la clasă cât și pentru Bacalaureat.

Vă invităm să citiți cu noi această lucrare pentru a vă familiariza cu afecțiunile analizatorului vizual, și pentru a lua cea mai bună notă la bac.

Conjunctivita

Una dintre cele mai frecvente patologii de la nivel ocular, conjunctivita reprezintă inflamația conjunctivei, care poate avea diferite etiologii (cauze).
Conjunctiva este porțiunea anterioară, transparentă, avasculară a tunicii externe a ochiului. Aceasta se continuă posterior cu sclerotica (albul ochiului).
Mai jos aveți clasificarea conjunctivitelor în funcție de...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in