Patologiile pielii

Aceasta este lucrarea noastră despre patalogiile pielii, în care vom discuta despre:

Micoză, o infecție fungică care se regăsește printre afecțiunile analizatorului cutanat și care vi s-ar putea cere și la Bacalaureat. Citiți lucrarea noastră despre micoză pentru a înțelege care sunt structurile analizatorului cutanat afectate de această infecție, felul în care sunt afectate și care sunt principalele cauze și metode de tratament ale micozei.

Acnee, una din cele mai frecvente boli dermatologice. Am abordat această temă sub forma unui scurt referat despre acnee, în care vă precizăm: ce este acneea de fapt, faptul că leziunile specifice sunt comedoanele, care este mecanismul prin care acestea se produc și vă enumerăm factorii agravanți ai acneei: cauzele hormonale, stresul, bacteriile de la nivelul tegumentului și alimentația. Există numeroase opțiuni de tratament, pe care este util să le cunoașteți și care se regăsesc la sfârșitul acestei lucrări.

Micoza

Micoza este o infecție fungică ce afectează diverse țesuturi ale omului. Una din cele mai comune localizări este la nivelul pielii, caz în care se discută despre micoza cutanată. Ele afectează atât pielea, cât și anexele ei: foliculii piloși, firele de păr, unghiile.

Cauze

Există mai multe tipuri de fungi care sunt responsabili de apariția micozelor. De altfel, pielea omului este gazdă pentru multe din aceste specii, fără ca acestea să dăuneze, ci cu scopul de a forma flora saprofită de la acest nivel și a constitui o veritabilă barieră cutaneo-mucoasă împotriva germenilor.
În anumite condiții echilibrul dintre organism și aceste specii este afectat, ...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in