Analizatorul vizual

Pentru a înțelege cum funcționează analizatorul vizual, trebuie să cunoașteți structurile anatomice ale globului ocular care îi permit acestuia să servească la creerea simțului vizual. În acest scop, în această lucrare vă prezentăm cele trei tunici ale globului ocular:

  1. tunica externă: formată din cornee și sclerotică,
  2. tunica medie: formată din: coroidă, corp ciliar și iris,
  3. tunica internă: reprezentată de retină, în special celulele fotoreceptoare situate la acest nivel: celulele cu conuri și bastonașe

Aceste noțiuni sunt completate de prezentarea mediilor refringente ale globului ocular: umoarea apoasă, cristalinul și corpul vitros.
Toate aceste informații sunt greu de înregistrat fără o imagine schematică a globului ocular pe secțiune. De aceea am inclus una în lucrarea noastră despre analizatorul vizual, dar vă sugerăm să încercați să faceți propriul desen după parcurgerea lucrării, întrucât așa veți reține mai ușor informațiile.

Citește acum pagina dedicată analizatorului vizual dacă vrei să obții rezultate mai bune la școală sau dacă cauți inspirație pentru un referat pe tema analizatorului vizual.

Analizatorul vizual este responsabil pentru furnizarea a peste 90% din informațiile ce provin de la nivelul mediului extern organismului, constituind un element important în adaptarea organismului la mediu. 

Anatomia globului ocular

Pentru a înțelege cum funcționează globul ocular, e necesar ca anatomia acestuia să fie cunoscută.

Ochiul este alcătuit din...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in