Patologiile analizatorului acustico-vestibular
În această lucrare, vom studia cele mai frecvente afecțiuni ale analizatorului acustico-vestibular: otita, hipoacuzia și surditatea.
Otita este una din cele mai frecvente afecțiuni ale analizatorului acustico-vestibular și o vom descrie punctând următoarele idei: definiția otitei, clasificarea otitei, în funcție de localizarea ei, în: otită externă, medie sau internă, cauzele infecțioase, alergice și traumatice care pot acționa asupra urechii și în special semnele și simptomele după care puteți recunoaște o otită. Am păstrat și câteva idei despre tratament.
Hipoacuzia și surditatea sunt două entități patologice care semnifică o deficiență a auzului, respectiv pierderea auzului. Cel mai frecvent, hipoacuzia duce în timp la surditate, dar aceasta din urma se poate instala direct, și fără a trece prin faza de hipoacuzie. Pentru a înțelege posibilele cauze ale hipoacuziei și surdității, trebuie să știți că aparatul auditiv prezintă două părți funcționale care pot fi afectate de aceste patologii: o parte de transmisie și una de percepție. Fiecare din aceste segmente este afectat de cauze diferite.Vă enumerăm și semnele și simptomele hipoacuziei și surdității, chiar dacă sunt evidente în cazul pierderilor auzului, și câteva idei de tratament.
Citiți această lucrare pentru a vă familiariza cu patologiile sistemului acustico-vestibular, astfel în cât să fiți pregătiți la clasă, la teste sau pentru examenul de Bacalaureat.
Otita
Otita reprezintă inflamația organului auditiv. În funcție de localizarea procesului inflamator, distingem:
- otita externă,
- otita medie,
- otita internă.
ORL - Otorinolaringologie este o specializare medicală care se ocupă cu diagnosticul și tratamentul patologiilor ce afectează organul auditiv, cavitatea nazală și laringele.
Clasificare:
- Otita...