Manual de Anatomie și fiziologie umană

Manualul nostru de Anatomie și fiziologie umană tratează toată materia pe care ați studiat-o în clasa a 11-a. Aceasta este și materia pe care trebuie să o știți pentru Bacalaureatul la această disciplină. Lucrările realizate de profesorii noștri cuprind imagini, scheme, schițe și definiții ale termenilor cheie, precum și explicații cât mai simple ale conceptelor abstracte care vă dau cel mai des bătăi de cap vouă, cât și profesorului care trebuie să le explice, toate acestea pentru ca vouă să vă fie ușor să parcurgeți informațiile și să înțelegeți ceea ce citiți. Învățați alături de noi și veți vedea o îmbunătățire a șituației școlare, dar veți descoperi și faptul că biologia (anatomie umană) nu este atât de grea precum pare, fiind la urma urmei știința care ne descrie corpurile care le folosim zi de zi.

 • Anatomie umană - eBook-ul în care ne uităm mai în detaliu la părțile corpului nostru, unde se află și din ce sunt făcute (anatomie) precum și modul în care funcționează și interacționează unele cu altele (fiziologie).

Ai ajuns pe pagina de Anatomie și fiziologie umană. Aici vei găsi materia pe care o studiezi în cls. a XI-a, de care vei avea nevoie și pentru Bacalaureat, dacă alegi să susții examenul de Anatomie și Fiziologie umană.

În capitolele acestei pagini vom explora corpul uman, disecând bucățică cu bucățică mașinăria biologică ce ne ține în viata. De la o simplă mișcare a unui deget, până la procesul complex în care digerăm o pizza sau rezolvăm o ecuație de gradul 2, corpul nostru ne oferă tot ce ne trebuie pentru a gândi, a umbla, a mânca, a respira precum și toate celelalte procese care se întâmplă în orchestra complexă pe care o numim viață, iar echipa liceunet este aici ca să te ajute să explorezi cum se întâmplă toate aceste lucruri.

Materia de anatomie și fiziologie umană pe care o vom aborda în acest manual corespunde cu tematică pe care o ai de parcurs pentru examenul de Bacalaureat la Biologie. Programa de Bac la Biologie - Anatomie și Fiziologie umană este următoarea:

 1. Alcătuirea corpului uman: de la celula la sistem de organe, raporturi și planuri
 2. Funcțiile oraganismului:
  1. funcția de relație: sistemul nervos, analizatorii, glandele endocrine, sistemul osos și sistemul muscular.
  2. funcția de nutriție: sistemul digestiv, sistemul excretor, sistemul cardiovascular, circulația și respirația.
  3. funcția de reproducere: aparatul genital masculin și feminin.

Fiecare sistem reprezintă un capitol în manualul nostru de Anatomie și Fiziologie, iar pentru fiecare capitol vei găsi mai jos clasificate temele mari pe care le vom aborda: de la principalele organe ce alcătuiesc un sistem, la rolul pe care acestea îl îndeplinesc în menținerea homeostaziei organismului.

Vei găsi la sfârșitul fiecărui capitol noțiuni de patologie specifice organelor din sistemul respectiv. Astfel, manualul de Anatomie și Fiziologie umană de mai jos cuprinde toate temele importante pe care trebuie să le știi și pentru Bac și pentru clasă, la care am adăugat cât mai multe explicații, definiții, imagini și scheme, pentru ca tu să înțelegi cât mai ușor aceste informații.

Vrei să te apuci să recapitulezi pentru bac dar nu ai reușit să prinzi destul de bine materia la clasă? Încerci să te uiți în manual dar nu înțelegi explicațiile, este mult prea multă informație și nu știi ce să alegi sau pur și simplu nu îți place să subliniezi pe manual și preferi să înveți de pe un monitor? 

Fiecare capitol din acest manual de Anatomie umană are pagina sa și va cuprinde sub-capitolele în care vom încerca să despărțim fiecare lecție în bucăți logice, și ușor de învățat. Vom încerca să includem cât mai multe poze, dar și explicații simple și ușor de înțeles, astfel încât să nu vă speriem cu propoziții ce par mai mult de la ora de latină decât de la ora de biologie.

Cu toate acestea fiind zise, accesează Manualul de Anatomie și fiziologie umană, pregătește-ți o cană de cafea, ceai sau ciocolată caldă (după preferințe) pune-te confortabil, și hai să vedem ce poate să ne ofere minunata lume a biologiei umane.

Manual de Anatomie și fiziologie umană

[30]
Review-urile utilizatorilor
 • 17.10.2017
  Scris de Elev in clasa a 12-a
  Pot să dau acest calificativ deoare anumite chestii lipsesc. Un foarte bun rezumat!
 • 13.02.2022
  Scris de Elev in clasa a 10-a
  explicat bine, mai are cateva typos insa este chiar bun
 • 22.04.2022
  Scris de Elev in clasa a 10-a
  Genial, foarte bine scris si explicat
 • 15.03.2021
  Scris de Elev in clasa a 12-a
  Foarte bun!