Lock

Eu sunt Malala de Malala Yousafzai și Christina Lamb

Lock

Eu sunt Malala (Eu sînt Malala) este titlul unui roman autobiografic scris de către Malala Yousafzai, o tânără de origine pakistaneză care a militat pentru drepturile femeilor la educație în Pakistan și care a primit Premiul Nobel pentru Pace în anul 2014, în colaborare cu Christina Lamb, o scriitoare și jurnalistă britanică. Opera a fost publicată pentru întâia oară în data de 8 octombrie 2013, fiind tradusă în peste 40 de limbi.

Romanul are ca temă principală lupta pentru drepturile femeilor și spune povestea Malalei, o tânără are curajul să lupte pentru dreptul la educație în momentul în care talibanii au preluat puterea în regiunea în care acesta locuia și au decis să interzică educația pentru persoanele de sex feminin. Însă, chiar și în aceste condiții opresive, Malala crește ca o tânără plină de curaj și dornică de cunoaștere. Își dezvoltă pasiunea pentru învățătură și devine o voce puternică pentru drepturile femeilor și pentru importanța educației în viața fiecărui individ. Împreună cu tatăl ei, Malala luptă pentru a face dreptate în valea Swat, punându-și chiar și viața în pericol.

„Eu sunt Malala” ne oferă o privire profundă în inima unei tinere femei care refuză să fie trecută cu vederea și care luptă pentru drepturile și libertatea celor care au fost marginalizați. Cartea explorează nu doar viața sa personală și momentul tulburător al atacului asupra ei, ci și bogata istorie a regiunii și contextul socio-politic complex în care trăiește.

Rezumatul pe scurt și rezumatul pe capitole pe care ți le pune la dispoziție echipa Liceunet te vor ajuta să înțelegi mai bine povestea Malalei. În plus, tot aici găsești o prezentare a ideilor principale ale romanului autobiografic, precum și o fișă de lectură, ambele fiind extrem de utile pentru a reține mult mai ușor informațiile esențiale.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Eu sunt Malala de Malala Yousafzai și Christina Lamb

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.