Dragostea nu moare de Maitreyi Devi

Dragostea nu moarte reprezintă romanul scris de Maitreyi Devi, protagonista operei Maitreyi, ca răspuns la romanul lui Mircea Eliade. Textul a fost publicat pentru prima oară în anul 1974, la peste 40 de ani de la apariția romanului Maitreyi, și prezintă povestea de dragoste dintre protagoniștii operei lui Eliade, însă din perspectiva personajului feminin. Totodată, este relatată relația dintre Maitreyi și cel care îi va deveni soț.

Spre deosebire de romanul lui Eliade, protagoniștii romanului Dragostea nu moare se numesc Amrita și Mircea Euclid. Opera prezintă viața autoarei de la începutul poveștii de dragoste cu Eliade până în momentul scrierii cărții, când a ajuns la vârsta maturității și are o familie fericită. Astfel, sfârșitul tragic pe care îl are opera Maitreyi este transformat într-o poveste cu final fericit.

În cazul în care vrei să afli mai multe detalii despre această operă, profesorii Liceunet ți-au pregătit un rezumat care te va ajuta. Citește-l și îți va fi mult mai ușor să faci o comparație între romanul Dragostea nu moare de Maitreyi Devi și opera lui Eliade.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Dragostea nu moare de Maitreyi Devi

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.