Rezumat

Publicat în 1606, clasica tragedie a celebrului William Shakespeare, Macbeth, abordează teme precum ambiția, antiteza dintre destin și voința liberă, precum și tirania ca element inevitabil al puterii absolute.

Acțiunea are loc în Scoția în secolul al XI-lea. Macbeth tocmai ce a câștigat bătălia împotriva armatei rebele ce se răsculase împotriva regelui. Macbeth este un nobil respectat și unul din soldații favoriți ai regelui Duncan. Căsătoria sa cu Lady Macbeth pare de asemenea una idealistă, sau cel puțin așa reiese din primele paragrafe.

Însă totul se schimbă când el și Banquo se întâlnesc cu trei vrăjitoare care prezic că Macbeth va mai primi încă două noi titluri (pe lângă acela de thane al Glamis), și anume Thane al Cawdor, iar mai apoi rege. Banquo, în schimb, nu va deveni rege, dar va fi tatăl multor regi. Această profeție îi dă ambiție lui Macbeth, iar la puțină vreme, prima parte a acesteia chiar se împlinește: Macbeth devine thane al Cawdor.

Acesta-i spune soției sale despre profeție. Lady Macbeth, fiind îngrijorată că soțul ei este prea slab pentru a prelua puterea, face un pact cu demoni s-o umple cu răutate și cruzime pentru a-l putea ajuta. Imediat ce soțul său dă semne că și-ar pirede curajul, aceasta îl îndeamnă să fie bărbat și îi povestește des...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in