Strigăt în pustie

Poezia Strigăt în pustie îi aparține lui Lucian Blaga, numit de către criticul literar Nicolae Manolescu „singurul dintre poeții noștri care a coborât în infern”. Opera de față a fost publicată în anul 1921 în volumul „Pașii profetului”, care are la bază tendințe ale literaturii orientale (chineză, indiană și persană).

Pentru a te ajuta să înțelegi mai bine opera și viziunea lui Lucian Blaga, profesorii de limba și literatura română cu care colaborează echipa Liceunet ți-au pregătit un comentariu pe strofe al poeziei Strigăt în pustie. Fie că vei avea de scris un eseu prin care să interpretezi cele trei secvențe ale poeziei, fie că vei primi cerința de a scrie un eseu despre tema și viziunea despre lume, informațiile pe care le găsești în acest material îți vor fi suficiente pentru a obține punctajul maxim. 

Accesează și citește comentariul pe strofe al poeziei Strigăt în pustie pentru a înțelege mai bine ceea ce a vrut să transmită autorul prin intermediul acestei opere și pentru fi 100% pregătit pentru ora de limba și literatura română.

Strigăt în pustie

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.