Lock

Scoica de Lucian Blaga

Lock

Scoica este numele unei poezii scrise de Lucian Blaga, a cărei publicare a avut loc pentru prima oară în volumul de debut al poetului, „Poemele luminii”, apărut în anul 1919. Întregul volum se concentrează asupra unor tematici existențiale precum moartea, iubirea, cunoașterea de sine sau natura, poezia aceasta evidențiind importanța cunoașterii de tip luciferic (spirituală, intuitivă).

Poezia este compusă din două strofe care  pot fi structurate în două secvențe lirice. Ideea de bază a textului este aceea că autorul aseamănă propria inimă cu o scoică, în interiorul căreia se aude un sunet misterios.

Pentru a te ajuta să înțelegi mai bine mesajul acestei poezii, dar și pentru a avea o sursă de inspirație pentru redactarea propriilor eseuri, profesorii Liceunet îți pun la dispoziție un eBook cu cele mai importante informații despre poezia Scoica de Lucian Blaga. Accesează materialul și citește detalii despre semnificația titlului, temă, elementele de prozodie, mărcile eului liric sau interpretarea versurilor.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Scoica de Lucian Blaga

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.