Lock

Portret de Lucian Blaga

Lock

Portret” este o poezie scrisă de Lucian Blaga în anul 1953, însă a fost publicată abia după moarte autorului.

Tema principală a operei este iubirea, însă, în același timp, textul este și o artă poetică, tema creației ocupând și ea un loc important. În acest sens, poezia devine o exprimare intensă a sentimentelor profunde ale poetului, iar iubita sa devine o sursă de inspirație autentică pentru creația sa poetică.

Autorul își propune să zugrăvească în cuvinte chipul femeii iubite. Într-o manieră amplă și detaliată, el explorează atât trăsăturile exterioare ale acesteia, cât și virtuțile ei morale, astfel încât frumusețea fizică să reflecte frumusețea sufletului. Femeia iubită devine o sursă de inspirație pentru eul liric, care, în calitatea sa de poet, își dorește să o reprezinte într-un mod care să onoreze toate calitățile ei remarcabile.

Textul este compus din șapte strofe a câte patru versuri fiecare, iar dacă ai nevoie de mai multe informații pentru a înțelege în profunzime mesajul transmis de poet, comentariul pe care ți-l pun la dispoziție profesorii Liceunet îți va fi de mare ajutor. Pe lângă interpretarea versurilor și detalii despre temă, vei găsi multe alte informații care să te ajute să scrii un eseu cât mai complex.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Portret de Lucian Blaga

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.