Fișă de lectură

Această fișă de lectură conține cele mai importante informații despre poezia Paradis în destrămare scrisă de Lucian Blaga, într-o prezentare cât mai scurtă și concisă, astfel încât memorarea să fie cât mai rapidă. Vei găsi date despre viața și opera poetului, semnificația titlului și tema poeziei, dar vei afla și care sunt procedeele artistice pe care le folosește autorul pentru a da expresivitate textului.

....

Alte opere ale autorului: „Eu nu strivesc corola de minuni a lumii” (poezie), „Anton Pann” (dramă), „Gorunul” (poezie), „Tulburarea apelor” (dramă), „Noi și pământul” (poezie), „Eva” (poezie). 

Specia literară: Poezie

Genul literar: Genul liric

Semnificația titlului: Titlul ,,Paradis în destrămare” conține o metaforă, ce are scopul de a atrage atenția asupra societății care a intrat în declin, prin sugerarea degradării unei lumi paradisiace, ideale. Titlul, de inspirație biblică, face referire la păcatul original și la decăderea lui Adam din grădina Edenului. Prin intermediul acestuia, autorul atrage atenția asupra faptului că lumea și-a pierdut sacralitatea și că se îndreaptă, încet dar sigur, spre haos și dezolare.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in