Odă simplisimei flori de Lucian Blaga

Odă simplisimei flori este o poezie scrisă de Lucian Blaga și publicată pentru întâia oară în anul 1964, în revista „Orizont”. Textul a fost inclus în ciclul de poezii intitulat „Ce aude unicornul”, pe care George Gana l-a intitulat drept „cel mai puțin omogen dintre cele definitive”.

Tema pe care o abordează poezia se poate defini drept un elogiu adus existenței simple, care nu iese în evidență. În prim plan se află o păpădie, al cărei rol pe pământ este acela de a aduce bucurie și de a-și lăsa propria sămânță drept moștenire.

Textul este compus din două strofe, prima un catren, iar cea de-a doua formată din șase versuri, pe care profesorii Liceunet le-au analizat cu atenție pentru a te ajut să înțelegi mai bine mesajul pe care Blaga îl transmite. Fie că ai nevoie de informații legate de tematică, titlu sau vrei să citești o interpretare a celor mai semnificative figuri de stil, acest comentariu conține detaliile de care ai nevoie. Accesează eBook-ul și pregătește-te pentru ora de limba română.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Odă simplisimei flori de Lucian Blaga

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.