Mică odă unei fete de Lucian Blaga

Mică odă unei fete este o poezie scrisă de Lucian Blaga și face parte din ciclul de poeme intitulat „Cântecul focului”. Din cele 65 de poezii care compun acest ciclu, doar 14 au fost publicate în timpul vieții poetului. Ulterior, ciclul a fost publicat integral odată cu apariția ediției Opere, volumul II, în anul 1974, după moartea autorului.

Poezia este construită sub forma unui elogiu adus frumuseții femeii, acesta fiind unul dintre subiectele des întâlnite în opera din cea de-a doua parte a creației lui Blaga. De-a lungul celor patru catrene tânăra este comparată cu procesul de creare a unui ulcior și cu o rodie, ea acumulând virtuți odată cu trecerea timpului.

Cele patru catrene din care este compus textul au fost analizate și de către echipa Liceunet, punându-ți astfel la dispoziție un comentariu care te va ajuta să înțelegi mai bine mesajul poeziei și viziunea despre lume a autorului. Tot aici vei găsi detalii despre temă, semnificația titlului, elementele de versificație, mărcile eului liric sau apartenența la modernism.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Mică odă unei fete de Lucian Blaga

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.