Lock

Lumina de Lucian Blaga

Lock

Poezia „Lumina” poartă semnătura lui Lucian Blaga și a fost publicată pentru prima oară în anul 1919, în revista intitulată „Glasul Bucovinei”, iar apoi a fost inclusă în volumul de debut al poetului, denumit „Poemele luminii”. Cele mai populare teme pe care Blaga le abordează în acest volum sunt iubirea, natura și moartea.

În cazul poeziei „Lumina” tema este reprezentată de celebrarea luminii primordiale, care are proprietăți creatoare pe care le resimte și eul liric prin intermediul iubirii. Textul redă viziunea lui Blaga asupra lumii, iar pentru a te ajuta să înțelegi mesajul pe care îl transmite autorul ți-am pregătit un comentariu care conține atât interpretarea celor trei secvențe lirice în care poate fi structurată poezia, cât și informații relevante despre mărcile eului liric, semnificația titlului sau imaginile artistice întâlnite.

Accesează eBook-ul poeziei „Lumina” de Lucian Blaga pentru a avea suficiente detalii pentru redactarea propriului eseu cât mai complex.

Iată și un scurt fragment din textul pe care îl vei putea citi accesând acest material:

Prin sentimentul pur și înălțător al iubirii, eul liric se conectează la însăși esența Universului, având acces la „un strop din lumina/ creată în ziua dintâi”. Poezia se înscrie în modernism, fiind o operă expresionistă.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Lumina de Lucian Blaga

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.