Lock

Izvorul nopții

Lock

Poezia „Izvorul nopții” face parte din volumul de debut al poetului Lucian Blaga, publicat pentru prima dată în anul 1919. Textul este reprezentativ pentru modernismul blagian, dar și pentru viziunea poetului despre frumusețea sentimentului de iubire. Așadar, opera este una ce se încadrează în curentul modernist și este relevantă în vederea ilustrării ideilor moderniste ale autorului, iar elementele de compoziție poartă mesajului poetic modernist. 

Vei înțelege și mai clar semnificația versurilor lui Blaga și vei putea da răspunsurile corecte la cerințele întâlnite în manualul de limba și literatura română după ce vei citi explicațiile oferite de profesorii noștri. În acest eBook am inclus comentariul poeziei, un eseu în care sunt explicate versurile poeziei „Izvorul nopții”, ți-am prezentat tema și viziunea despre lume în opera lui Blaga, dar am redactat și un material care te va ajuta să demonstrezi că Izvorul nopții este o operă lirică. Totodată, vei găsi o fișă de lectură care îți va fi de mare ajutor pentru a reține mai ușor detaliile importante despre această poezie.

Folosește informațiile din acest eBook ori de câte ori vei avea de rezolvat o cerință referitoare la poezia „Izvorul nopții” de Lucian Blaga și vei vedea că notele tale la limba română vor fi mult mai bune.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Izvorul nopții

[1]
Review-urile utilizatorilor
  • 05/05/2021
    Scris de Elev in clasa a 9-a