Gorunul

Gorunul este o poezie scrisă de Lucian Blaga și inclusă în volumul de debut al autorului, „Poemele luminii”, publicat în anul 1919. În textele incluse în acest volum poetul abordează teme precum moartea, iubirea sau natura, poezia Gorunul constituind o meditație a eului liric asupra morții.

Opera este structurată în trei secvențe lirice, autorul concentrându-și atenția pe scurgerea lină a vieții către ceea ce el percepe ca fiind o altă dimensiune spirituală. Mai multe despre cum pot fi interpretate versurile acestei poezii, dar și despre mesajul pe care Lucian Blaga îl transmite, vei găsi în acest eBook. Totodată,  profesorii noștri au inclus detalii despre semnificația titlului, limbajul artistic, dar au prezentat și motivele pentru care textul poate fi considerat o elegie filosofică.

Accesează eBook-ul poeziei Gorunul de Lucian Blaga pentru a afla mai multe informații despre stilul literar al acestui autor, dar și pentru a avea un model pentru pregătirea temelor primite la ora de limba română.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Gorunul

[1]
Review-urile utilizatorilor
  • 25.09.2020
    Scris de Elev in clasa a 8-a