Eu nu strivesc corola de minuni a lumii

Poezia Eu nu strivesc corola de minuni a lumii reprezintă textul care deschide volumul de debut Poemele luminii al autorului Lucian Blaga. Simbolul central al poeziei și chiar al întregului volum este lumina, un element dominant pentru lirica lui Blaga. Întrucât poetul își exprimă în mod liber concepția literară, poemul Eu nu strivesc corola de minuni a lumii este inclus în categoria artelor poeticeTema poeziei se poate rezuma la atitudinea pe care o are poetul în fața marilor taine ale universului, cunoașterea lumii în planul creației poetice putându-se realiza numai prin iubire.

Dacă atunci când studiezi la clasă Eu nu strivesc corola de minuni a lumi vei avea dificultăți în a înțelege informațiile oferite de manualul clasic, aici vei găsi informații atent structurate, scrise pe un limbaj accesibil oricărui elev. Profesorii noștri de limba și literatura română au pregătit o serie de eseuri de nota 10 (tema și viziunea despre lume, fișă de lectură, artă poetică filosofică) și un comentariu amplu, de unde vei putea extrage absolut toate informațiile importante despre Eu nu strivesc corola de minuni a lumii.

Indiferent de tematica pe care va trebui să o aibă eseul tău, în acest eBook vei găsi toate informațiile necesare despre poezia Eu nu strivesc corola de minuni a lumii, astfel că notele tale de la școală sau de la examenul de Bacalaureat se vor îmbunătăți.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Eu nu strivesc corola de minuni a lumii

[7]
Review-urile utilizatorilor
 • 30.04.2015
  Scris de Elev in clasa a 12-a
  Multumesc, a fost de mare ajutor.
 • 20.05.2015
  Scris de Elev in clasa a 12-a
  Este foarte bun ! Il recomand !
 • 29.03.2019
  Scris de Elev in clasa a 7-a
  Foarte bun ! Multumesc !
 • 14.06.2017
  Foarte frumos structurat, multumesc !