Din părul tău de Lucian Blaga

Din părul tău este o poezie scrisă de Lucian Blaga și inclusă în primul volum de versuri al autorului, intitulat „Poemele luminii” și publicat în anul 1919. Volumul a fost dedicat Corneliei Brediceanu, soția lui Blaga, și a fost primit cu mult entuziasm de către cititori și critici literari, având în deschidere poezia „Eu nu strivesc corola de minuni a lumii”. 

Tema poeziei este reprezentată de iubire ca modalitate de cunoaștere, preocuparea pentru problema cunoașterii fiind o idee des întâlnită în opera lui Blaga. Astfel, eul liric aduce un elogiu frumuseții feminine, întreg textul fiind construit în jurul misterului pe care ființa iubită îl emană.

Pentru a înțelege mai clar mesajul operei și pentru a avea o sursă de inspirație în scrierea propriului eseu al poeziei Din părul tău de Lucian Blaga, echipa Liceunet îți pune la dispoziție un comentariu. Materialul conține atât detalii despre temă, semnificația titlului și interpretarea versurilor, cât și explicații legate de prozodie și mărcile eului liric.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Din părul tău de Lucian Blaga

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.