Dați-mi un trup, voi munților

Poezia Dați-mi un trup, voi munților aparține scriitorului Lucian Blaga și a fost inclusă în volumul „Pașii profetului”, publicat în anul 1921. Mesajul poeziei este unul reprezentativ pentru modernism, poemul fiind totodată considerat o artă poetică și un model pentru stilul epocii.

Întrucât textul se numără printre operele pe care le vei studia în clasa a XII-a la ora de Limba și literatura română, profesorii cu care colaborează echipa Liceunet au conceput un eBook cu cele mai utile informații despre acest text. Astfel, vei putea citi un comentariu pe strofe al poeziei Dați-mi un trup, voi munților și vei putea citi semnificația tuturor figurilor de stil și imaginilor artistice pe care autorul le-a folosit, vei putea consulta un material în care este prezentată tema poemului și viziunea lui Lucian Blaga, dar vei putea și să îți reamintești care sunt principalele caracteristici ale modernismului și câte dintre acestea se regăsesc în textul lui Blaga. Totodată, ți-am pregătit un material mai amplu în care sunt prezentați pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru a scrie un comentariu complex al poeziei Dați-mi un trup, voi munților.

Folosește materialele pe care ți le punem la dispoziție pentru a înțelege poezia Dați-mi un trup, voi munților de Lucian Blaga și pentru a obține note mai mari la teste, teze sau chiar la examenul de Bacalaureat.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Dați-mi un trup, voi munților

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.