Lock

Comentariu

Lock

...

Tema

O analiză completă a oricărui text literar conține în mod obligatoriu informații referitoare la tema abordată în cadrul lucrării analizate. Este important să menționezi faptul că, în cazul poeziei „Cresc amintirile”, avem de-a face cu o declarație de dragoste inedită și cu două teme principale: iubirea și timpul. 

Exemplu

Poezia are două teme principale: iubirea și timpul. Astfel, eul liric face o declarație inedită femeii iubite, susținând faptul că iubirea pe care o simte față de ea cr…

...

Comentariu pe strofe

Recomandăm realizarea comentariului poeziei ținând cont de cerințele enumerate în subiectul de examen. Astfel, în redactarea acestui comentariu nu vei întâmpina dificultăți dacă vei ține cont de fiecare cerință în parte, verificând cu atenție la sfârșit dacă rezolvarea este completă. Nu uita că, în cazul poeziei „Cresc amintirile”, delimitarea se face în secvențe lirice, opera nefiind împărțită în strofe. Așadar, trebuie să comentezi fiecare secvență poetică în parte, fără a uita să exemplifici ideile enunțate cu exemple din text. 

Exemplu

Poezia „Cresc amintirile” se împarte în trei secvențe lirice. Acestea surprind evoluția iubirii în timp, astfel încât fiecărei secvențe îi corespunde câte o coordonată temporală: trecutul, prezentul și viitorul.
[...]
Prima secvență lirică surprinde trecutul, întrucât eul liric își amintește un episod din …

...

Apartenența la modernism

În argumentarea apartenenței poeziei „Cresc amintirile” la modernism, trebuie să ai în vedere trăsăturile principale ale acestui curent literar. De asemenea, este ideal să analizezi această apartenență în propriul său context, și anume să menționezi faptul că modernismul reprezintă un curent în arta și literatura secolului al XX-lea. Acesta este caracterizat prin negarea tradiției și impunerea unor noi principii de creație.

Exemplu

Modernismul reprezintă un curent în arta și literatura secolului al XX-lea. Acesta este caracterizat prin negarea tradiției și impunerea unor principii d…

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in