Lock

Cresc amintirile de Lucian Blaga

Lock

Cresc amintirile este o poezie scris de Lucian Blaga și inclusă în primul volumul de versuri al autorului, intitulat „Poemele luminii” și publicat în anul 1919. Acest volum a fost dedicat soției scriitorului, Cornelia Brediceanu, iar textele s-au bucurat de un mare succes.

Poezia Cresc amintirile este construită sub forma unei declarații de dragoste adresate ființei iubite, iar temele predominante sunt iubirea și trecerea timpului. Contrar opiniei generale, cum că dragostea scade în intensitate odată cu trecerea timpului, în concepția lui Blaga scurgerea vremii face ca sentimentul de iubire să devină mai puternic.

Poezia poate fi împărțită în trei secvențe lirice, iar semnificația fiecăreia o vei putea citi accesând comentariul pe care ți-l pune la dispoziție echipa Liceunet. Pe lângă explicații legate de temă, semnificația titlului sau relația dintre ideea poetică și mijloacele artistice, materialul conține și argumente care dovedesc apartenența la modernism a poeziei Cresc amintirile de Lucian Blaga.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Cresc amintirile de Lucian Blaga

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.