Lock

Autoportret de Lucian Blaga

Lock

Autoportret este o poezie scrisă de Lucian Blaga și inclusă în volumul de poezii ce poartă denumirea „Nebănuitele trepte”, publicat în anul 1943.

Cele două teme predominate ale poeziei sunt cunoașterea și creația, textul făcând referire la primii ani din viața poetului, când respingerea față de lumea în care s-a născut s-a manifestat prin refuzul acestuia de a vorbi. Totodată, prin versurile acestei poezii, eul liric scoate în evidență importanța cunoașterii în procesul de reconciliere cu lumea înconjurătoare.

Versurile acestei poezii au fost analizate de către profesorii Liceunet, iar comentariul pe care ți-l punem la dispoziție te va ajuta să înțelegi mai bine viziunea despre lume a autorului și mesajul pe care acesta îl transmite, dar și să îți redactezi propriile eseuri. Pe lângă interpretarea versurilor poeziei Autoportret de Lucian Blaga, materialul conține detalii despre temă, semnificația titlului, relația dintre ideea poetică și mijloacele artistice sau apartenența la modernism.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Autoportret de Lucian Blaga

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.