Lucian Blaga | Referat Filosofie

Citește „Referat Lucian Blaga | Filosofie” și vei putea observa cele mai importante informații redactate cu atenție de către profesorii noștri despre Lucian Blaga.

Lucian Blaga, celebrul scriitor și filosof român reprezintă una dintre cele mai importante personalități care au influențat Filosofia și studiul acesteia în țara noastră.

De acum, vei avea parte de o sursă de inspirație sigură, de care te vei putea folosi pentru a scrie teme, a redacta eseuri și referate de nota 10, dar și atunci când vei dori să începi studiul materiei pentru Bacalaureatul la Filosofie.

Iată și un scurt fragment din textul pe care îl vei putea citi accesând acest eBook:

Această parte a filosofiei blagiene este continuarea dezvoltării studiilor culturale din Trilogia Culturii. Blaga îşi continuă dialogul filosofic cu Spengler şi cu Leo Frobenius, încercând să ofere o grilă de lectură a problemelor estetice din perspectivă metafizică. 

“Avem anume o lăuntrică certitudine că tocmai în momentul de faţă se impune o estetică în cadrul unei viziuni metafizice. Hrănim de mult timp credinţa secretă că teoriile estetice nu sunt niciodată mai fertile că tocmai în epocile când ele se rostesc în numele unei metafizici oarecare şi sub ameninţarea unei oşteşti osânde, caducitatea teoriilor metafizice se constată desigur, fără apel, cu istoria la îndemână”.

Spor la învățat! 

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Lucian Blaga | Referat Filosofie

[1]
Review-urile utilizatorilor
  • 10.05.2021
    Scris de Elev in clasa a 12-a