Rezumat

Romanul pentru adolescenți intitulat „Tabăra”, scris de autorul american Louis Sachar, a fost publicat în 1998. El cuprinde perioada șederii lui Stanley Yelnats, un adolescent singuratic, la tabăra Green Lake, o școală pentru delincvenți juvenili în deșertul din Texas.

Stanley a fost închis pe nedrept pentru furtul unor teniși, iar acum își ispășește pedeapsa la tabăra Green Lake. În fiecare zi, el trebuie să sape o groapă în deșert alături de ceilalți deținuți. Prin demersurile sale pline de curaj și inteligență, Stanley reușește să devină prieten cu unul dintre ceilalți adolescenți. După evadarea lor periculoasă și plină de aventuri, povestea se sfârșește cu bine pentru amândoi.

Blestemul familiei Yelnats

Familia lui Stanley se află sub influența unui blestem care durează de generații întregi. Blestemul își are originile în povestea stră-stră-străbunicului lui Stanley, Elya Yelnats. Acesta a crescut în Letonia, unde s-a îndrăgostit de fiica unui fermier. Cu toate acestea, tatăl ei nu a dorit ca fiica lui să se mărite cu cineva cu origini atât de modeste. Atunci, Elya a rugat-o pe vechea lui prietenă, Madame Zeroni, să-i dea o mână de ajutor. 

Madame Zeroni îi spune lui Elya să ducă un porcușor pe vârful muntelui în fiecare zi, timp de un an, cântând o melodie anume. Îl roagă s-o ducă și pe ea acolo la final. Dacă Elya ar fi uitat, un blestem s-ar fi abătut asupra întregii lui familii pentru totdeauna.

Când Elya a cerut din nou mâna fiicei fermierului, acesta a realizat rapid că, de fapt, nu-și dorea să se însoare cu ea. În grabă, a emigrat în Statele Unite, uitând promisiunea făcută doamnei Zeroni. Din acel moment, familia Yelnats a fost blestemată.

Stră-străbunicul lui Stanley, Stanley I, a fost...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in